Tekst objavljen: 18.01.2022 15:25        


Devet od 10 malih preduzeća na tržištima u razvoju širom sveta ne prihvata plaćanje karticama, zbog čega rizikuju da izgube prodaju

I dalje se najviše plaća kešom i čekovima


Beskontaktno plaćanje je tokom pandemije znatno poraslo, a sada najnovija istraživanja pokazuju da 85 odsto kupaca očekuje da im se pruži ovakva mogućnost prilikom kupovine. Većina firmi se trudi da ispuni očekivanja potrošača, ali prema podacima kompanije „Viza”, devet od 10 malih preduzeća na tržištima u razvoju širom sveta ne prihvata plaćanje karticama i procenjuje se čak da se i dalje u gotovini i čekovima troši oko 17 milijardi dolara.

Iako kupci sve manje koriste gotovinu i žele beskontaktno da plaćaju, za mnoga mala preduzeća i mikropreduzeća POS uređaji su i dalje skupi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Polovina ispitanika (50 odsto) iz tog sektora u Srbiji istakla je da ima samo tradicionalni POS terminal za plaćanje karticama, koji iziskuje unošenje PIN koda. Kako bi zadržali konkurentnost u digitalnoj ekonomiji, preduzećima je potreban efikasan i isplativ sistem, koji omogućava bezbedne i brze beskontaktne transakcije, navode iz ove kompanije. Kako kažu, oni su nedavno predstavili novo rešenje zasnovano na tehnologiji „tap tu fon”, koje omogućava malim trgovcima da ponude plaćanje karticama u svojim radnjama, dok istovremeno štiti potrošače od kontakta sa gotovinom ili platnim terminalom.

Kako navode, ova tehnologija bi trebalo da im pomogne da brže pristupe digitalnoj ekonomiji, spreče izgubljenu prodaju i poboljšaju priliv novca prihvatanjem beskontaktnih plaćanja bilo gde i bilo kada.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Visa istraživanje čekovi plaćanje čekovima plaćanje karticama plaćanje kešom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana