Tekst objavljen: 20.11.2013 12:00        


Kupovina stana predstavlja veliki korak u životu. Kada je kupovina nekretinine u pitanju i rešavanje žitovnog problema treba razmotriti više stvari kao što su, kreditna zaduženja ali i ostatak muka koje prate ovu dilemu.

Iznajmiti ili kupiti stan: Šta se više isplati

Pre nego što donesete bilo kakvu odluku, pročitajte ove savete


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

 1. User image
  lola 05.12.2013 21:08

  Racunica je jednostavna:
  SVAKA NEKRETNINA TREBA SAMU SEBE DA OTPLATI ZA 20 GODINA.

  A / Znaci ako stan od 40 m2 kosta otprilike oko 60.000 Eur, onda za 10 g treba da se vrati 30.000eur, odnosno godisnje 3.000 eur , tj. mesecno 250 eur .
  Ako moze da se izda za te pare ili vise - onda KUPUJTE i izdajte . Imacete godisnji rashod samo za porez na stan sto nije mnogo , i naravno pod uslovom da vam stanari ne prave stetu ili troskove koje morate vi da snosite.

  B/ Ako cete sami da tu stanujete , racunajte da cete sami placati komunalije , porez ..... znaci vasi mesecni troskovi se uvecavaju za taj iznos , pa vas licno stan kosta 250 eur + komunalije. Odnosno jedino vam je rentabilno ako zajedno sa komunalijama kosta 250 eur .

  SABERITE SVE TROSKOVE I IZDATKE U VEZI KREDITA. PODELITE TO NA 20 GODINA, PA TAJ IZNOS NA 12 MESECI I ETO VAM MESECNA KALKULACIJA . AKO ZA TAJ IZNOS MOZETE DA UNAJMITE STAN ZAJEDNO SA KOMUNALIJAMA - ETO RESENJA .

  B/ Ako 60.000 eur orocite u banci , (trenutno je u Srpskoj banci EKS kamata 3,40% ) dobicete 2040 eur godisnje sto je kao mesecna kirija od 170 eur, kesa , jer nemate nikakve rashode druge.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kupovina stana kupovina nekretnine iznajmljivanje iznajmljivanje nekretnine iznajmljivanje stana rentiranje stanovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana