Tekst objavljen: 02.03.2020 13:50        


Kako se koronavirus i dalje širi, singapurski DBS zacrtao je niz digitalnih mera kojima je cilj da omoguće svojim poslovnim klijentima bankarstvo bez kontakta

Kako je korona okrenula singapursku banku ka beskontaktnom bankarstvu

Banka, koja je ranije ovog meseca morala evakuisati 300 zaposlenih nakon što je jedan njen radnik zaražen virusom, kaže da će nove mere, zajedno s opcijama za smanjenje finansijske likvidnosti, pomoći kompanijama da se bolje nose sa situacijom.

Digitalizovala je 11 uobičajenih procesa finansiranja trgovine radi smanjenja oslanjanja na fizičke kontakte i nudi klijentima 50 besplatnih brzih transakcija mesečno kako bi umanjili potrebu za fizičkim postupkom provere.

U međuvremenu, kako bi pomogla osposobljavanju ljudi o tome kako koristiti digitalne alate, banka pokreće webinare i prilagođene seminare kao i digitalizaciju svojih kurseva za obuku DBS SME Akademi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

MSP kupci se takođe mogu putem Interneta prijaviti za kratkoročni zajam bez kolaterala do 50.000 američkih dolara za pomoć u likvidnosti tokom krize, što pogađa lance snabdevanja, potražnju kupaca i novčani tok.

"I kratkoročni paketi za finansiranje i dugoročni planovi digitalnog prihvatanja koji su sada dostupni klijentima pomoći će kompanijama u njihovim neposrednim potrebama za novčanim tokom i njihovim dugoročnijim naporima na digitalnoj transformaciji koji bi se trebali nastaviti čak i usprkos ekonomskim teškoćama", rekao je šef grupe za institucionalno bankarstvo DBS Tan Su Šan.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beskontaktno bankarstvo DBS banka Tan Su Šan korona virus singapur banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana