Tekst objavljen: 08.07.2023 16:00        


Kineski pametni telefoni dominirali su ruskim tržištem u prvoj polovini ove godine, premašivši 70 odsto ukupne prodaje, saopštio je vodeći trgovac potrošačkom elektronikom M.Video-Eldorado

Kineski telefoni osvojili više od 70% ruskog tržišta


Poređenja radi, u istom prošlogodišnjem periodu činili su oko 55 odsto prodaje.

Nakon što su južnokorejski Samsung i američki Apple smanjili prodaju u Rusiji zbog rata u Ukrajini, najpopularniji telefoni na ruskom tržištu postali su kineski Xiaomi i Realme, prenosi SEEbiz.

Ukupna potražnja za pametnim telefonima porasla je 17 odsto u odnosu na prvu polovinu prošle godine, uz gotovo 13 miliona prodanih uređaja.

Rusija sada u Kini nabavlja široku lepezu proizvoda, od elektronike do automobila, budući da se većina zapadnih marki povukla s tržišta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


“Kineski brendovi i dalje sistemski jačaju prisutnost”, objavio je u utorak M.Video-Eldorado, dodajući da su posebno traženi vodeći modeli i preklopni pametni telefoni kineskih brendova.

U prvih šest meseci ove godine kineski brendovi čini su 80 odsto najprodavanijih pametnih telefona u Rusiji, objavio je vodeći trgovac potrošačke elektronike.

Kremlj je zvaničnicima rekao da prestanu koristiti Appleov iPhone, rekavši da su ga zapadne obavještajne agencije kompromitovale ugradnjom softvera za nadzor, napominje Reuters. Apple je demantovao te tvrdnje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kineski telefoni pametni telefoni rusija sankcije rusiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana