Tekst objavljen: 23.11.2022 15:00        


Grčka salata bi vas "stajala" nešto više od 10 evra, ali ni tu ne biste u potpunosti uživali u izvrsnom obroku

Koliko košta da se nešto pojede u Kataru za vreme Svetskog prvenstva?

Svetsko prvenstvo je počelo u nedelju, ali navijači nisu nimalo zadovoljni dosadašnjom organizacijom i cenama koje su ih dočekale u bogatom i raskošnom Kataru, gde sve na svakom koraku "pršti" od luksuza.


Pa ipak, neke osnovne stvari nedostaju, poput - pijaće vode. Nekoliko hiljada navijača iz svih krajeva sveta tako je pre neki dan satima čekalo na velikoj žegi da uđe u fan zonu, mnogi od njih su naposletku bili odbijeni, a za sve to vreme nisu mogli da kupe nijednu jedinu flašicu napitka od kojeg život znači.

A i da su mogli, pitanje je kolika bi bila njena cena. Znajući da je alkohol zabranjen, a da su svi ugostitelji požurili da podignu svoje cene kako bi dodatno zaradili na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, za neke osnovne stvari sada je potrebno izdvojiti višestruko više nego što je to ranije bio slučaj.

Tako jedan najobičniji čizburger, koji je toliko mali da sadrži samo kajzericu, krišku paradajza, parče mesa od oko 40-50 grama i listić sirakošta ni manje ni više nego 25 britanskih funti, odnosno oko 29 evra?!Kvalitet takođe ne deluje preterano zadovoljavajuće, pa se navijači sa pravom bune zbog užasnog "tretmana" njihovih novčanika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Posebna priča je grčka salata, koja liči na sve osim na to. Porcija u kojoj se nalazi samo nekoliko listića zelene salate, krastavca, paradajza i jedan komadić feta sirakoštao bi vas devet funti (oko 10,50 evra).

Teško da će se ugostitelji prilagoditi navijačima, pošto će ovi negde definitivno morati da obeduju. Ali, teško je i da će ovi poneti pozitivne utiske sa Mundijala o domaćinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
cene hrane u kataru katar katar 2022 svetsko prvenstvo hrana cene hrane skupa hrana

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana