Tekst objavljen: 29.07.2023 18:00        


Frizerski zanat je je jedan od naisplativijih poslova danas, jer žene, ali i muškarci jednostavno moraju da se šišaju. Čak ni oni koji ne robuju trendovima, već samo žele da budu uredni, troše dosta na ove usluge. Zato frizeri zarađuju i po nekoliko hiljada evra, saloni su uvek puni, a nekad je naći termin isto kao traženje igle u plastu sena

Koliko mogu da zarade frizeri u Beogradu?


- Nekad se čekalo na lekara, danas na frizera. Vodila sam sina u subotu da se podšiša, obišla 4 frizerska salona na Zvezdari i u svakom su mi rekli da su puni, da se usluge zakazuju i da nemaju ni 10 minuta slobodno - kaže Milena sa Zvezdare, a sa njom bi se složili i mnogi drugi.

Mlade koje planiraju venčanje, zajedno sa salom i muzikom, često zakazuju i frizure godinu dana unapred kako bi bile sigurne u svoj termin i sve to zajedno govori o o "frezeraju" kao unosnom biznisu.

Nemanja Antić, investitor i preduzetnik kaže da je ovo definitivno danas unosan posao.

- Ja još nisam uspeo da dobijem šišanje bez zakazivanja, naročito vikendom, pred slavu... prosto je nemoguće. Čak spreman da platim i 5 puta više, samo da me ošiša kada ja mogu i to mi je čak nemoguće. Tako da ekspanzija frizerskih salona u urbanom delu Beograda mislim da bi bila top priča - kaže Antić.

On je govorio o ekspanziji frizerskIh salona u kontekstu preporuka za ulaganje u biznise do 5.000 evra. Na primer, pored salona, on preporučuje i perionice automobila jer su oni takođe konstantno puni posla.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Plate u frizerskim salonima i preko 160.000 dinara

Osnovna ulaganja u frizerske salone nisu neprihvatljiva, a plate se kreću od 60.000 dinara, koliko dobija početnik, pa do prosečnih 120.000 dinara. Negde su plate frizera i 160.000 dinara, a ako ste sam svoj gazda, možete da zaradite i mnogo više.

U novije vreme zarada ovih zanata raste, jer se pojavljuju i nove usluge u salonima. Ova industrija je razvila brojne tretmane za negu kose, što se prilično naplaćuje i to je dodatni prihod i za radnike u salonima i za vlasnike.

U jednom renomiranom prestoničkom frizerskom salonu čiji je cenovnik dostupan na njihovoj internet-stranici, mogu se videti cene nekih usluga i na taj način dobiti predstava o zaradi. Kolorizacija kose ili preliv se za srednju dužinu kose naplaćuje 4.299, a za dugu 3.899 dinara, "ekstra duga" kosa 4.799 dnara. U drugom salonu, usluga "skidanja tamne boje i prelazak u svetliju", odnosno"kompletna korekcija boje" ide od 17.000 dinara pa naviše.

Klasične usluge poput ženskog šišanja zavise od dužine kose, pa tako, na primer, za kratku kosu žensko šišanje minimalno košta 600 - 700 dinara, dok se feniranje posebno naplaćuje od 900 dinara pa naviše.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biznis ideja frizeri zarada frizeri šišanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana