Tekst objavljen: 09.07.2022 18:00        


Do 7. jula za vaučere za subvencionisani smeštaj za odmor u Srbiji prijavilo se 200.000 građana u celoj zemlji, saopštavaju iz Ministarstva turizma, a najviše iz Leskovca

Najviše prijava za turističke vaučere stiglo iz Leskovca, Sokobanja najtraženija Detalj iz Sokobanje



Među najtraženijim destinacijama za letovanje je Sokobanja, a zbog nedostatka smeštaja biće produžen rok za korišćenje vaučera do kraja novembra.

Umesto do 31. oktobra, građani Srbije moći će da iskoriste vaučere do 30. novembra ove godine, a za osam dana najviše je bilo prijava iz Leskovca.

Ministarku trgovine, turizma i telekomunikacije Tatjanu Matić istakla je da je razlog produžetka roka manjak smeštaja.

Interesovanje građana za turističke vaučere je zaista ogromno, o čemu svedoči i činjenica da se 200.000 građana prijavilo za vaučere tokom samo osam radnih dana. Međutim, potražnja je tolika da smo sada suočeni sa problemom nedostatka smeštajnih kapaciteta, te produžavamo rok za korišćenje vaučera. Verujemo da će ova odluka pomoći turistima da lakše rezervišu željeni smeštaj, a ugostiteljima da omoguće smeštaj građanima za što bolji odmor u Srbiji – rekla je Matić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Najviše prijava za vaučere je stigla iz Leskovca, a najtraženije destinacije su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Gornja Trepča i Sijarinska Banja.

Podsetimo, za odmor u Srbiji opredeljeno je ukupno 300.000 vaučera, od čega 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara i 100.000 vaučera u vrednosti od 10 hiljada dinara za građane koji su 2022. godine ostvarili pravo na vaučer u iznosu od 5.000. dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
leskovac Sokobanja turizam vaučeri turistički vaučeri vaučeri za subvencionisani odmor tatjana matić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana