Tekst objavljen: 18.09.2022 9:00        


Nemačka se suočava sa talasom bankrota koji je rezultat politike sankcija Rusiji, upozorio je predsedavajući Odbora Bundestaga za energetiku Klaus Ernst

Nemačka: Talas bankrota kao posledica sankcija Rusiji


On je na Tviteru podsetio na ranije izjave nemačkog kancelara Olafa Šolca da sankcije ne bi trebalo da više pogode Evropu nego Rusiju.

“Sada smo uveli sedam paketa sankcija, a ‘Gasprom’ ostvaruje rekordnu zaradu. U isto vreme, preti nam talas bankrota. Zato pregovarajte sa Rusijom otvorenog uma”, poručio je Ernst, političar nemačke Levice.

Predviđa se da će nemačka ekonomija kontrahovati sledeće godine, usled rastućih cena gasa i električne energije. Institut za ekonomsko istraživanje “Ifo” u Minhenu upozorio je da energetska kriza donosi “haos” u nemačku ekonomiju i mogla bi da dovede do pada bruto domaćeg proizvoda za 0,3 odsto u sledećoj godini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Druga političarka Levice Sara Vagenkneht kritikovala je Vladu Nemačke zbog toga što je uspela da uđe u ekonomski rat sa Rusijom, najvećim snabdevačem energije. Ona je tokom obraćanja Bundestagu rekla da su sankcije Rusiji fatalne za Nemačku.

Vagenknehtova je pozvala da se ukinu sankcije i da se započne razgovor sa Moskvom.

1 komentar

  1. User image
    Perke 18.09.2022 20:13

    Opet se priča o Nemačkoj,tamo je sve ok,samo je kod nas "zlatno doba"

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Nemačka rusija bankrot sankcije rusiji rat u ukrajini ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana