Tekst objavljen: 10.08.2023 16:25        


Fokus biti na novim destinacijama u nordijskim zemljama, obalama Belgije i Poljske, jer turisti traže hladniju klimu

Novi trend u turizmu: Ljudi više ne traže egzotične destinacije


Sezona putovanja bi ubuduće mogla da započinje ranije u proleće i da se završava u jesen, budući da klimatske promene utiču na navike turista, saopštio je u sredu nemački turoperator TUI.

Izvršni direktor TUI-a, Sebastian Ebel, izneo je neka svoja razmatranja o smeru te kompanije u budućnosti,usred leta koje su obeležile ekstremne vremenske prilikeširom južne Evrope.

Takođe je najavio da bi TUI mogao da računa na 25 miliona evra troškova, povezanih sa šumskim požarima na grčkom ostrvu Rodos.

To je podstaklo nemačku kompaniju darazmotri uvođenje osiguranja za svoje klijente koji putuju na odredišta koja bi mogla biti pogođena elementarnim nepogodama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ali, klimatske promene bi, takođe, mogle doneti pogodnosti za TUI, produžujući sezonu i otvarajući nova odredišta za turiste.

Ebel je napomenuo je da TUI organizuje putovanja u Grčku do sredine novembra, ali i da je konsultovao kolege da li bi, možda, trebalo da ostave sezonu otvorenu do kraja godina: do ili nakon Božića.

Ebel kaže i da ćefokus biti na novim destinacijama u nordijskim zemljama, obalama Belgije i Poljske, jerturisti traže hladniju klimu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hladnije države hladnija klima turizam putovanje egzotične destiacije klimatske promene

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana