Tekst objavljen: 12.07.2022 13:40        


Putnici aviokompanija ove godine su suočeni ne samo sa visokim cenama karata, već i sa brojnim otkazivanjem letova, što bi, pokazuje međunarodna analiza, moglo postati normalno stanje u aviosaobraćaju

"Otkazivanje letova bi moglo da postane normalno stanje"


Evropske aviokompanije, u poređenju sa međunarodnom konkurencijom, imaju velike troškove za osoblje i manje podsticaja da zaposle dodatne radnike, te se kompanije, i pored većih prihoda, treću godinu za redom moraju suočiti sa gubicima, navodi se u analizi „Alians Trejd” i osiguravajućeg društva „Akredia”, prenosi Tanjug.

Do kraja godine aviokarte će poskupeti za jednu petinu u odnosu na prošlu godinu, a vrhunac poskupljenja se očekuje tek u prvom kvartalu iduće godine.

Međutim, potražnja za kartama ostaće visoka, ali će putnici štedeti na smeštaju i dužini boravka, kako bi mogli sebi priuštiti skupe troškove putovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Analizom se došlo do zaključka da će prelazak na transport bez štetnih gasova biti još veći izazov od korona krize, a finansijski eksperti u evropskom saobraćaju vide prednost železnice.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovi otkazivanje leta aviosaobraćaj ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana