Tekst objavljen: 15.08.2022 16:25        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" zabeležio je pozitivno poslovanje u prvih šest meseci ove godine, pre svega usled naplate ranijih potraživanja u drugom tromesečju, objavila je brokerska kuća "Momentum"

Ove dve stvari su donele značajan profit beogradskom aerodromu


Kompanija je u periodu januar-jun ostvarila neto profit od 57,7 miliona dinara, dok je u istom periodu prošle godine zabeležen minus od 32,1 milion dinara. Samo u drugom kvartalu zabeležen je neto dobitak od 96,7 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji plus od 28,6 miliona dinara.

Ukupan prihod koji je beogradski aerodrom ostvario u prvih šest meseci tekuće godine dostigao je 489 miliona dinara, što je povećanje od 13 odsto i rast od devet procenata u odnosu na plan uprave.

Najveći deo ostvarene realizacije činila je naplata godišnje koncesione naknade koja je iznosila 348,9 miliona dinara, što je 11 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Veliki doprinos pozitivnom krajnjem rezultatu dali su ostali prihodi od 115,2 miliona dinara, što je u velikoj meri posledica pozitivnog ishoda sudskog spora sa JAT Tehnikom koji je naplaćen u celosti, kao i pozitivne kursne razlike usled jačanja kursa dolara, navodi se u saopštenju „Momentuma“.

Akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi proteklih dana se kotiraju oko nivoa od 1.500 dinara štoje rast od početka godine od 30,9 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
aerodrom nikola tesla beogradski aerodrom profit vesti sa berze Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana