Tekst objavljen: 15.09.2023 16:00        


Čak 87 odsto građana imalo je bar jedan telefon koji je skupljao prašinu u 2022. godini

Polovnu tehniku u Nemačkoj niko ne želi:  210 miliona starih telefona u fiokama


Većina nemačkih potrošača odbija ideju kupovine polovnog mobilnog telefona ili laptopa. Manje od petine, njih 19 odsto, takvom je kupovinom spremno da uštedi, prenosi Nemačka novinska agencija (dpa).

Među njimanajviše je onih koji su kupili polovni telefon - 65 odsto, pokazalo je istraživanje savetovališta za potrošače mobilne telefonije. Laptop koji je neko već koristio kupilo je 32 odsto, a tablet 27 odsto ljudi.

Istovremeno,63 odsto ispitanika odbija kupovinu polovne opreme. U anketi su rekli da ne žele da rizikuju zbog stanja uređaja i da se pitaju koliko će trajati.

- Mnogi ljudi i ne razmišljaju o polovnoj robi kao opciji pri kupovini - rekla je Julia Rehberg iz Hamburškog potrošačkog centra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Stalni razvoj tehničkih uređaja povećava potrošnju, a proizvodnja troši sirovine i energiju, što šteti okolini.

Stari pametni telefon često samo završi u fioci. Prošle je godine u domaćinstvima u Nemačkoj bilo oko 210 miliona starih mobilnih telefona, procenjuje digitalno udruženje Bitkom.

Čak 87 odsto građana imalo je bar jedan telefon koji je skupljao prašinu u 2022. godini. Udeo se više nego udvostručio od 2015. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
laptopovi Nemačka stari telefoni pametni telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana