Tekst objavljen: 13.07.2024 16:00        


Ovaj fenomen poznat je među gejmerima kao "Pile of Shame" – kolekcija igara koje su kupljene, ali nikada nisu zaigrane

Steam korisnici potrošili 19 milijardi dolara na igre koje nikada nisu igrali


Čini se da su mnogi Steam korisnici skloni kupovini igara koje nikada ne igraju.Prema novom istraživanju koje su sproveli PCGamesN i SteamIDFinder, procenjuje se da su korisnici Steama ukupno potrošili oko 19 milijardi dolara na igre koje nikada nisu otvorili.

Ako ste ikada pregledali svoju Steam biblioteku, verovatno ste primetili nekoliko igara koje su tu, a nikada nisu igrane.Istraživanje pokazuje da samo 10% svih Steam naloga na svetu, ili oko 73 miliona, su javni. Na osnovu podataka sa tih naloga, procenjuje se da je vrednost neigranih igara oko 1.9 milijardi dolara. Ako se taj broj skalira na sve Steam naloge, dolazi se do cifre od 19 milijardi dolara, što je više od bruto domaćeg proizvoda nekih zemalja poput Nikaragve ili Čada.


Ovaj fenomen poznat je među gejmerima kao "Pile of Shame" – kolekcija igara koje su kupljene, ali nikada nisu zaigrane.Mnogi korisnici kupuju velike RPG igre poput The Witcher 3 ili Dragon Age, ali često zbog nedostatka vremena te igre ostaju neotvorene nedeljama, mesecima, pa čak i godinama.

Ova statistika možda će vas podstaći da konačno zaigrate neku od neigranih igara iz svoje biblioteke. Umesto da vaš novac ide u prazno, razmislite o tome kako biste mogli iskoristiti te igre koje već posedujete. Sledeći put kada budete u dilemi da li da zaigrate neku od tih igara, setite se ogromne gomile novca koji je već uložen u njih.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
steam igranje preko steama igre video igre

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana