Tekst objavljen: 29.10.2012 13:08        


Samo dva dana pred Svetski dan štednje većina banaka je i dalje škrta na rečima kada su u pitanju kamatne stope koje će važiti u samoj Nedelji štednje.

Stigla prva dinarska ponuda veća od inflacije

Za sada je tek nekoliko banaka izašlo sa svojim ponudama koje će važiti tokom predstojeće Nedelje štednje.

Tako, Sosijete ženeral banka od danas primenjuje novi tarifnik za kamatne stope na štednju, a brojke u tarifniku su zaista iznenađujuće. Iako su kamatne stope na štednju u evrima pale, ova banka izašla je sa neočekivanom ponudom kada je u pitanju dinarska oročena štednja.

Naime, za dinarsku oročenu štednju na rokove oročenja od 3, 6 i 12 meseci, banka nudi kamatnu stopu u rasponu od 14 do 14,5 odsto!

Istovremeno, u odnosu na prethodno važeće kamatne stope na štednju u švajcarcima i britanskim funtama koje su jedva dostizale jedan odsto, sada su kamatne stope povećane, tako da za oročenje u funtama na godinu dana možete dobiti kamatnu stopu od 3,5 odsto, odnosno EKS 2,97 odsto.Poštanska štedionica je od danas zvanično preuzela poslovanje Nove Agrobanke i očigledno u trci za održavanje portfolija novih klijenata koje je dobila od Nove Agrobanke, povećala kamatne stope na deviznu štednju u evrima i dolarima.

Takođe, iako je do danas u ovoj banci bilo moguće oročiti i štednju u švajcarcima i britanskim funtama, to više nije moguće.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kamatne stope na štednju kamate na štednju banke dinarska štednja devizna štednja štediše štednja nedelja štednje 2012 Nedelja štednje kamatica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana