Tekst objavljen: 03.03.2023 16:40        


Kvadrat u Srbiji je sve skuplji, a slično je i sa cenama rente koje su u poslednjih godinu dana porasle, u pojedinim slučajevima, čak i duplo

Stručnjaci najavljuju promene na tržištu nekretnina


Ipak, agenti za nekretnine imaju dobre vesti barem kada se radi o rentiranju stanova - cene iznajmljivanja već padaju i taj trend će se nastaviti dok god u Beograd ne budu dolazile velike grupe dobrostojećih Rusa.

Cene u novogradnji će i dalje nastaviti da skaču

"Sve dok je veliki priliv zainteresovanih kupaca, bilo da su oni stranci ili samo građani koji nisu iz Beograda, dakle sve dok vlada velika tražnja, cene neće padati. Baš suprotno, i u narednom periodu može da se očekuje blagi rast cena", kaže Lazarević za Novu.

Ona ističe da je tražnja tolika da se stanovi prodaju gotovo odmah po oglašavanju.

"Trenutno potrencijalni kupci ipak mogu da nađu stanove u starogradnji po pristojnim cenama. Njih, doduše, nema mnogo i uglavnom su manji. Oni čija je cena korektna, uglavnom su jednoiposobni“, kaže Lazarević.

Ipak, ona dodaje da se ovakvi stanovi brzo prodaju, već posle dva dana po oglašavanju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Šta će sa cenama zakupa?

Za razliku od stanova u prodaji, za čije cene agenti nemaju toliko optimistične prognoze, Katarina Lazarević ima dobru vest za podstanare.

„Kada je u pitanju zakup stanova, tražnja je opala, pa se već sada vidi i blagi pad cena. Da li će se one vratiti na onaj stari nivo, na kojem su bile pre dolaska Rusa u Srbiju, to ćemo još da vidimo“, kaže ona.

Poslednji pik je bio u oktobru, eventualno prvoj polovini novembra, kada su cene bile astronomske. Trenutno su cene niže, iako ne na nivou na kom su bile pre rata u Ukrajini. Stručnjaci su saglasni da će cene zakupa nastaviti da padaju sve dok "Rusi ponovo ne počnu da kupuju avionske karte za Beograd".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kaća lazarević Beograd iznajmljivanje stana iznajmljivanje nekretnine nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana