Tekst objavljen: 09.07.2021 13:10        


Najsveobuhvatniji izveštaj o upotrebi mobilnih novčanika dosad objavljen, predviđa da će do 2025. godine svaka druga osoba u svetu plaćati svojim telefonom

Svaka druga osoba će do 2025. plaćati telefonom


Krajem 2020. godine, u upotrebi je bilo više od 2,8 milijardi mobilnih novčanika, a predviđa se da će se taj broj do 2025. godine povećati za gotovo 74 posto i dostići 4,8 milijardi korisnika, što je gotovo 60 odsto svetske populacije.

Boku, platforma za mobilno plaćanje, koja omogućava naplatu kupovine direktno na mobilnom telefonu, objavila je izvještaj o mobilnom plaćanju za 2021. godinu u saradnji s jednom od najuglednijih analitičkih kuća za telekomunikacije, britanskim Juniper Researchom, piše agencija Anadolu, prenosi portal bankar.me.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U izveštaju se navodi da su najbrže rastuća tržišta jugoistočna Azija, Latinska Amerika, Afrika i Bliski Istok, gde mobilni novčanici zamenjuju gotovinu i kartice radi praktičnijih digitalnih plaćanja.

- Rast upotrebe mobilnih novčanika trgovcima predstavlja i priliku i izazov. Broj mobilnih novčanika koji izvrše transakcije od preko milijardu američkih dolara godišnje trebao bi da poraste za 27 odsto do 2025. godine, izjavio je Adam Lee, glavni direktor za proizvode u Bokuu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telefon plaćanje telefonom digitalni novčanik 2025

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana