Tekst objavljen: 27.08.2020 13:15        


U Srbiji se sve češće sklapaju onlajn ugovori između klijenata i banaka i već u prvoj polovini godine je bilo oko 26.000 takvih ugovora, izjavila je danas viceguvernerka Narodne banke Srbije Dragana Stanić na onlajn konferenciji "Digital experience"

Sve više onlajn ugovora sa bankama

“Sve je češća praksa sklapanja onlajn ugovora bez odlaska u banku i prošle godine je bilo više od 40.000 takvih ugovora”, rekla je Stanić na konferenciji u organizaciji “Color Media Communications”, koja je posvećena digitalnoj transformaciji bankarskog poslovanja i sektora osiguranja.

“NBS je jedna od malobrojnih centralnih banaka koja je uredila pitanje video identifikacije, pa banke mogu na uređen način i sa punom zaštitom korisnika da sklope sa klijentom ugovrni odnos bez njegovog odlaska u banku već da se sve uradi onlajn”, naglasila je Stanić.

Kaže da NBS stvara infrastrukturu koja omogućava najsavremeniji način plaćanja, a to je instant plaćanje koje je Srbija uvela mesec dana pre nego što je to uradila EU.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

“Jedan američki FED tek kreće u to sa rokom 2023. godine. Tako da možemo da kažemo da idemo vrlo brzom i sigurnom prugom digitalizacije u bankarstvu”, naglasila je viceguvernerka.

Stanić navodi da je u Srbiji omogućen novi način plaćanja – instant plaćanja na internet prodajnim mestima trgovca.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ugovori online banke online bankarski sektor dragana stanić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana