Tekst objavljen: 09.01.2023 12:20        


Postala je odjednom živahna platforma

Talas masovnih otpuštanja u SAD oživeo LinkedIn


Neki korisnici Linkedina pogođeni nedavnim otpuštanjimaformirali su grupe na platformi s ciljem pružanja pomoći, koordinacije oko potpisivanja izlazne dokumentacije i pomaganja s vezama za nove poslove.Na primer, jedna LinkedIn grupa radnika pogođena otkazima u kompaniji Meta, sadaima više od 200 članova. Čak su se išefovi koji otpuštaju obratili LinkedInu kako bi se objasnilii potražili podršku ili savet, kao što je to uradio jedan izvršni direktor marketinga u objavi uz uplakan selfi prošle godine.

Ako je prva godina pandemije bila oobeležena otpuštanjima u slabije plaćenim maloprodajnim i uslužnim poslovima, poslednjih nekoliko meseci bilo je nešto drugačije: izgledi za recesiju, pre svega, piše CNN. Iako je sveukupno tržište rada i dalje snažno,došlo je do talasa otpuštanja u tehnološkoj i medijskoj industriji— koje slučajno čine ključni deo baze korisnika LinkedIna. Odjednom je inače staložena profesionalna mreža postala vitalna slamka spasa za nedavno otpuštene radnike i iznenađujuće živahna društvena platforma.

Procenjuje se da je mobilna aplikacija LinkedIn 2022. preuzeta 58,4 miliona puta širom sveta u trgovinama aplikacija Google Play i Apple, što je 10% više u odnosu na prethodnu godinu, prema kommpaniji Sensor Tower.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Broj objava na LinkedInu u kojima se pominje "otvoren za posao" porastao je za 22%, prema podacima koje je dostavila kompanja. LinkedIn kaže da je takođe zabeležio stalni porast stope korisnika koji su dodali veze prošle godine u poređenju s godinom ranije, što je znak da su korisnici bili aktivniji na platformi.

Čini se da je povećanje upotrebe bilo dobro za poslovanje LinkedIna.Platforma je ostvarila rast prihoda od 17% u odnosu na prethodnu godinuu tri meseca, prema najnovijem izveštaju o zaradi matične kompanije Majkorosoft. Izvršni direktor Satja Nadela rekao je analitičarima za zaradu da LinkedIn beleži "rekordan angažman" među svojih 875 miliona članova, s ubrzanjem rasta posebno na međunarodnim tržištima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
meta otpuštanja linkedin društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana