Tekst objavljen: 05.03.2022 18:00        


Poslovni prihodi nefinansijskog dela privrede u četvrtom kvartalu 2021. godine bili su veći za 23,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je Republički zavod za statistiku

U četvrtom kvartalu rashodi rasli brže od prihoda


U poređenju s trećim tromesečjem zabeležen je rast poslovnih prihoda od 13,3 odsto.

U informaciono-komunikacionom sektoru ostvaren je rast poslovnih prihoda za 33,7 odsto na međugodišnjem nivou, a 28,9 odsto u odnosu na treće tromesečje.

Poslovni rashodi u nefinansijskoj ekonomiji u poslednjem tromesečju prošle godine bili su veći za 24odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a 16,7 odsto veći u odnosu na prethodno tromesečje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U informaciono-komunikacionom sektoru poslovni rashodi su bili veći za 32,6 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a 27,1 odsto u odnosu na prethodno tromesečje.

Najveći međugodišnji rast prihoda zabeležio je sektor smeštaja i ishrane čak 45,7 odsto, a ovaj sektor je zabeležio i najveći rast rashoda 37 odsto. S druge strane, najmanji međugodišnji rast prihoda u četvrtom tromesečju ostvarila je poljoprivreda 11,9 odsto, dok su rashodi porasli znatno više -27,4 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Republički zavod za statistiku rashodi prihodi četvrti kvartal

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana