Zvanični kurs Evra za dan 02.08.21. :: 117.5635 rsd
Tekst objavljen: 10.06.2019 15:53        


Možda nekome ovo deluje nerealno, ali stvari koje možete naći u nastavku teksta idu u prilog tvrdnji iz naslova

Zašto direktori pre zapošljavaju introvertne nego ekstrovertne ljude?

Introverti su kreativniji

Za introverte je poznato da su kreativniji od ekstroverata. Prema časopisu Perceptual and Motor Skills, „Kreativnost je način rešavanja problema kod inteligentnih, aktivnih, visoko emotivnih i izuzetno introvertnih ljudi“.

Lakše ih je motivisati

Članak u Journal of Educational Psychology objašnjava da je „radni učinak introvertnih ljudi koji su stalno bili pohvaljeni za svoj rad bio veći nego kod onih koji su kritikovani ili ekstrovertnih koji su takođe dobijali pohvale“.

Bolje se drže zadatih rokova

Prema istraživanju Univerziteta Maryland, kod postavljenih rokova ekstroverti bi ih ređe ispoštovali za razliku od introvertiranih osoba, jer su introverti ti koji češće planiraju unapred.

Razmisle pre nego što nešto kažu

Ekstroverti pričaju dosta brzo, dok introverti uglavnom govore nekakvim normalnim ujednačenim tonom, prema članku Journal of Personality.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Introverti su kolaborativni

Istraživanje sprovedeno među studentima pokazalo je da su ekstroverti započinjali više rasprava naspram introvertnih osoba, dok su introvertni studenti međusobno radili sve dok nisu razvili kreativno rešenje za problem koji su imali.

Introverti bolje prihvataju „feedback“

Istraživanje o tome kako introvertne i ekstrovertne osobe reaguju na pozitivne, negativne ili neutralne feedbackove, otkrilo je da introverti imaju bolje i prikladnije reakcije s obzirom na dobijene povratne informacije za razliku od ekstrovertiranih osoba.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
introvertne osobe ekstrovertne osobe posao zapošljavanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana