Tekst objavljen: 25.12.2023 14:00        


Proteklih pet trgovačkih dana ponovo su doneli skroman promet uz blagi pad berzanskih indeksa. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 143,4 miliona dinara (1,2 miliona evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio 0,6 odsto na 875,8 poena

Belex blago oslabio, NIS dominirao prometom


Posle dužeg vremena nešto intezivnije trgovanje zabeležila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je nedelju okončala na nivou od 808 dinara uz neznatan pad cene od 0,4 odsto. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 18,9 miliona dinara. Kompanija je usvojila biznis plan iz koga je tradicionalno otkrila samo detalj oko kapitalnih ulaganja koja se u narednoj godini očekuju na nivou od 59,7 milijardi dinara. CAPEX u narednoj godini u kojoj se očekuje redovni remont u Rafineriji Pančevo mogao bi predstavljati rekordna kapitalna ulaganja kompanije od vremena privatizacije.



Akcije Dunav osiguranja (DNOS) blago su porasle na 958 dinara uz realizaciju od četiri miliona dinara, dok su prioritetne akcije Philip Morris-a (DINNPB) blago skliznule ispod granice od 8.000 dinara uz promet od 0,9 miliona dinara. Investitori koji nastoje da učestvuju u raspodeli ovogodišnje dobiti imaju na raspolaganju još tri trgovačka dana za kupovinu akcija s obzirom da je dan dividende 31. decembar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Gornjomilanovački Metalac (MTLC) se oporavio dodatnih jedan odsto na 1.555 dinara uz mali promet i time se faktički vratio nadomak nivoa gde se nalazio pre velikog pada početkom decembra. Messer Tehnogas (TGAS) je oslabio 4,4 odsto na 15.606 dinara uz promet od 0,7 miliona dinara, nakon što je prethodno dostizao dvomesečni maksimum od 16.400 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nedeljni izveštaj sa berze momentum belex Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana