Tekst objavljen: 07.11.2022 13:10        


Nešto življa investiciona aktivnost i nastavak pada domaćeg tržišta akcija obeležili su proteklu trgovačku sedmicu. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je i četvrtu sedmicu zaredom, ovaj put 2,3 odsto na 779,9 poena. Ukupan promet u trgovanju dostigao je 53,3 miliona dinara (0,5 miliona evra)

Belex nastavio silazni trend, NIS skočio na objavu rezultata


Dunav osiguranje (DNOS) je ponovo bilo najprometnija akcija uz nastavak silaznog trenda. Ova najlikvidnija akcija domaćeg tržišta pala je dodatnih 9,3 odsto na 1.029 dinara uz promet od 16,4 miliona dinara. Počev od septembra nakon što je kompanija objavila loše polugodišnje rezultate Dunav je izgubio na vrednosti 23,5 odsto.



Naftna industrija Srbije (NIIS) imala je odličnu sedmicu nakon što je u petak objavila rekordne poslovne rezultate za prvih devet meseci. Akcije NIS-a okončale su nedelju u plusu 5,5 odsto na 636 dinara uz promet od 8,9 miliona dinara. Kompanija je u petak objavila rekordni profit u prvih devet meseci od 69,4 milijardi dinara, zahvaljujući visokoj ceni sirove nafte, rastu tražnje ali i većem učešću u preradi jeftinije ruske nafte.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Messer Tehnogas (TGAS) je pao 3,8 odsto na 12.600 dinara uz realizaciju od 4,5 miliona dinara. U poslednjih godinu dana ova akcija je izgubila petinu vrednosti usled generalnog pada tržišta, ali i slabije profitabilnosti u prvoj polovini tekuće godine.

Akcije Metalca (MTLC) pale su 10 odsto na novi višegodišnji minimum od 1.450 dinara uz promet od 1,9 miliona dinara, dok se Jedinstvo Sevojno (JESV) zadržalo na ceni od 7.600 dinara uz promet od 2,1 milion dinara. U očekivanju ponude za preuzimanje, solidno se trgovalo akcijama ALTA banke (JMBN) po nepromenjenoj ceni od 3.700 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana