Tekst objavljen: 01.08.2022 17:00        


Domaće tržište akcija oslabio je i u poslednjoj sedmici jula uz minornu investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju iznosio je tek 81,3 miliona dinara (0,7 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio 0,7 odsto na 835,7 poena

Belex oslabio i u zadnjoj nedelji jula uz slab promet


Najprometnija akcija bilo je Dunav osiguranje (DNOS) koje je i protekle sedmice nastavilo trend smanjenih prometa i pada cene. Ova već neko vreme najlikvidnija akcija na tržištu od sredine meseca izgubila je na vrednosti oko 13 procenata. Ukupan promet protekle nedelje iznosio je 9,4 miliona dinara.Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) blago su se odlepile od nivoa od 600 dinara uz promet od 4,8 miliona dinara i to nakon što su u petak objavljeni odlični poslovni rezultati za prvih šest meseci. Kompanija je u periodu ostvarila rekordnu dobit od 43,7 milijardi dinara u odnosu na 6,1 milijardu dinara u 2021. godini. Akcije Metalca (MTLC) blago su oslabile na nivo od 1.698 dinara uz neveliko trgovanje. Kompanija će do sredine meseca objaviti kvartalne rezultate poslovanja za period april-jun, nakon prilično solidnog izveštaja u prvom tromesečju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Alfa plama (ALFA) skočile su 4,5 odsto na 20.901 dinar, zahvaljujući trgovanju od petka kada su stizale i do nivoa od 23.900 dinara. Od početka godine akcije ovog proizvođača peći i štednjaka u minusu su 22,6 odsto. Akcije Energoprojekt holdinga (ENHL) predvodile su dobitnike skokom od 23,1 odsto na 320 dinara. Prethodno su ove akcije bile na nivou od 260 dinara, što je njihov višegodišnji minimum u trgovanju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza belex momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana