Tekst objavljen: 18.07.2022 14:30        


Protekla trgovačka sedmica donela je smanjenu investicionu aktivnost i novi rast tržišta, prevashodno zahvaljujući skoku akcija Dunav osiguranja (DNOS)

Belex porastao i četvrtu sedmicu zaredom


Ukupan promet bio je neznatno viši nego protekle sedmice i dostigao je 117,8 miliona dinara (oko milion evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija Belex 15 skočio 1,4 odsto na 854,7 poena.



Najprometnija akcija ponovo je bilo Dunav osiguranje koje je skočilo sedam odsto na 1.502 dinara uz promet od 63,4 miliona dinara. Ovo je bila najprometnija nedelja za ovu akciju u tekućoj godini.

Akcije ALTA banke (JMBN) skočile su 4,4 odsto na 3.558 dinara uz promet od 15,9 miliona dinara. Verovatno je u pitanju nastavak konsolidacije vlasništva u kompaniji nakon prošlogodišnje ponudu većinskog vlasnika po ceni od 4.350 dinara. Akcije Metalca (MTLC) pale su 5,3 odsto na 1.600 dinara što je njihov najniži nivo još od kraja 2016. godine. Kompanija je ove godine akcionarima vratila rekordnu dividendu od 85 dinara po akciji (prinos 5,3 odsto).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcijama Naftne industrije Srbije (NIIS) veći deo sedmice se trgovalo iznad psihološke granice od 600 dinara. Očekuje se da bi kompanija do kraja meseca trebalo da objavi rezultate poslovanja za prvu polovinu godine. Protekle sedmice je sproveden prinudni otkup akcija Komercijalne banke (KMBN) na ceni od 4.532,2 dinara, a nakon ovog postupka slovenački NLB postao je jedini akcionar banke.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza momentum belex Dunav osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana