Tekst objavljen: 01.02.2022 16:10        


Protekla trgovačka sedmica donale je prvu nedeljnu korekciju na tržištu akcija u tekućoj godini, dok je ukupan promet iznosio 2,32 milijarde dinara (19,7 miliona evra), pre svega usled većeg trgovanja državnim obveznicama. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,6 odsto na 856,2 poena

Blagi pad Belexa ponovo uz minorne promete


Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je pala 1,3 odsto na 613 dinara uz skroman promet od 2,5 miliona dinara. Cena Brenta stigla je do najvišeg nivoa u poslednjih sedam godina, preskočivši nivo od 90 dolara po barelu.

Akcije Kopaonika (KOPB) blago su se spustile na 14.600 dinara. Ovo je jedna od najprometnijih akcija tokom januara nakon što je sama kompanija na tržištu kupila 1,3 odsto sopstvenih akcija. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) oporavio se 1,1 odsto na 1.128 dinara. Aerodrom, kojim upravlja franuski VINCI, očekuje da će u ovogodišnjoj letnjoj sezoni avio-prevoznici ponuditi kapacitete neznatno ispod predpandemijske, 2019. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Messer Tehnogas (TGAS) zadržao se na nivou od 15.700 dinara uz malu investicionu aktivnost. Kompanija će u martu objaviti godišnje rezultate poslovanja, a ponovo se očekuje veliki doprinos rezultatu iz segmenta medicinskih gasova. Akcije Dunav osiguranja (DNOS) oporavile su se 1,8 odsto na 2.750 dinara uz malo trgovanje. Ove hartije su u tekućoj godini u plusu 20 procenata, nakon što su prošle godine izgubile na vrednosti 25,8 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza izveštaj sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana