Tekst objavljen: 02.11.2021 13:40        


Proteklih pet trgovačkih dana doneli su neveliku korekciju tržišta i skromnu investicionu aktivnost. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao je 0,4 odsto na 795,2 poena, dok je ukupan promet na tržištu, zahvaljujući državnim obveznicama dostigao 4,22 milijarde dinara (35,9 miliona evra)

Blagi pad Belexa uz skromno trgovanje

Najviše se trgovalo akcijama Messer Tehnogasa (TGAS) koje su oslabile dodatnih 0,6 odsto na 15.700 dinara uz promet od pet miliona dinara. Nakon što su krajem septembra ove akcije stigle do 17.000 dinara, pre svega na krilima dobrih polugodišnjih rezultata, u oktobru su oslabile 7,6 odsto.



Naftna industrija Srbije (NIIS) oslabila je jedan odsto na 595 dinara uz skroman promet od 3,3 miliona dinara. U sredu će biti objavljeni rezultati za treći kvartal, a očekuje se da bi to trebalo da bude najjače tromesečje od početka pandemije. Akcije Komercijalne banke (KMBN) oslabile su 1,2 odsto na 3.828 dinara uz mali promet. Banka je najavila da je i zvanično prodala Poštanskoj štedionici svoju podružnicu u Banjaluci ali nije obelodanjena cena.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Retke dobitnike predvodio je Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) koji je skočio 1,7 odsto na 1.120 dinara. Kompanija bi najkasnije do 15. novembra trebalo da objavi rezultate za treći kvartal i prvih devet meseci. Dunav osiguranje (DNOS) je nastavilo negativni trend otpočet objavom detalja o emisiji akcija iz društvenog kapitala. Ove akcije u nedelji su oslabile 4,2 odsto, a tokom oktobra čak 34 procenta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze belex momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana