Tekst objavljen: 08.03.2021 15:55        


Proteklih pet trgovačkih dana doneli su blagi pad tržišta uz smanjenu investicionu aktivnost kako na tržištu akcija, tako i obveznica. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 62,1 milion dinara (0,5 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio 0,3 odsto na 743,8 poena

Blagi pad tržišta uz skromnu investicionu aktivnost

Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN) koja je blago oscilirala u rasponu 3.150-3.165 dinara, u očekivanju objave ponude za preuzimanje od strane većinskog vlasnika, slovenačkog NLB-a. Ukupan promet u trgovanju iznosio je nepunih 14 miliona dinara.



Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) skočile su 3,6 odsto na 6.373 dinara, uz nedeljni maksimum na nivou od 6.400 dinara. Očekuje se da kompanija do kraja meseca objavi godišnje poslovne rezultate koji će u potpunosti odrediti visinu ovogodišnje dividende.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) oslabile su 1,1 odsto na 626 dinara uz skroman promet od 4,4 miliona dinara. Ova korekcija dešava se u sedmici kada je sirova nafta tipa Brent skočila skoro pet odsto nakon odluke OPEC-a da ne poveća proizvodnju od aprila.

Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) skočile su četiri odsto na 2.551 dinar, nakon što je nedavno većinski vlasnik kompanije, Agromarket, objavio nameru za konsolidovanje vlasništva u ovoj kompaniji.

Jedinstvo Sevojno (JESV) je blago osciliralo u rasponu 6.500-6.550 dinara uz skroman promet. Sama kompanija je i dalje najveći kupac nakon što je nedavno obnovila program sticanja sopstvenih akcija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana