Tekst objavljen: 09.04.2019 9:00        


Nedelja za nama donela je lagani rast domaćeg tržišta akcija koje beleži uzlazni trend već šest sedmica zaredom. Ukupan promet na tržištu iznosio je 2,6 milijardi dinara (22,3 miliona evra), u velikoj meri zahvaljujući državnim obveznicama, dok je indeks Belex15 porastao nevelikih 0,1 odsto na 733,7 poena.

Blagi rast Belexa, NIS ponovo najprometniji

Naftna industrija Srbije (NIIS) bila je najprometnija akcija sa realizacijom od 15,6 miliona dinara. NIS je potkraj nedelje stizao do nivoa od 750 dinara što je njegova najviša vrednost još od januara prošle godine.



Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) zadržale su se na nivou od 848 dinara uz trgovanje vredno 11,6 miliona dinara. VINCI će u četvrtak objaviti podatke o broju putnika za prvi kvartal tekuće godine, što je znatna izmena u odnosu na dosadašnju politiku kompanije koja je na mesečnom nivou izveštavala o prometu saobraćaja.

Messer Tehnogas (TGAS) je predvodio dobitnike skokom od 4,1 odsto na 11.400 dinara uz promet od 10,1 milion dinara. Ovo je najviša vrednost Tehnogasa od kraja decembra kada je kratkotrajno uzleteo na 11.800 dinara. Akcije Komercijalne banke (KMBN) pale su 1,8 odsto na 2.750 dinara, premda je najveći deo prometa ostvaren na nivou od 2.800 dinara. Tender za prodaju ove banke biće objavljen najkasnije u prvoj nedelji juna, najavili su visoki državni zvaničnici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jubmes banka (JMBN) pala je 16,2 odsto na 8.800 dinara na vest da je Alfa plam (ALFA) odustao od dostavljanja obavezujuće ponude. Tenderski rok za dostavljanje obavezujućih ponuda istekao je 9. aprila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beogardska berza berza Akcije NIS Naftna industrija Srbije (NIS) akcije na berzama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana