Tekst objavljen: 17.08.2021 13:15        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) koji kontroliše sprovođenje koncesije na aerodromu objavio je polugodišnje finansijske izveštaje, te kvartalne rezultate za period april-jun

Dobijeni sudski spor doneo Aerodromu profit u drugom kvartalu


Prvi put za vreme pandemije kompanija je zabeležila pozitivan kvartalni neto rezultat, ali pre svega usled dobijenog sudskog spora sa JAT tehnikom. Neto dobitak u periodu april-jun dostigao je 28,6 miliona dinara, dok je u prvih šest meseci rezultat ostao negativan - gubitak je iznosio 32,1 milion dinara. U prvih šest meseci prošle godine kompanija je pretrpela gubitak od 351,8 miliona dinara, pre svega kao posledica izbijanja pandemije.



Kompanija je u drugom tromesečju zabeležila poslovni prihod od 156,7 miliona dinara, pre svega zahvaljujući naplati periodične koncesione naknade od 140,7 miliona dinara koja je izostala protekle godine. Ukupan prihod u drugom kvartalu iznosio je 258,9 miliona dinara, u velikoj meri zahvaljujući ostalim prihodima od 100,0 miliona dinara koji se u većoj meri odnose na dobijenu pravosnažnu presudu protiv JAT Tehnike i naplatu duga u visini od 96,3 miliona dinara. Kako je navedeno, preostali iznos duga u visini od 96,2 milion dinara biće izmiren u skladu sa postignutim sporazumom dveju kompanija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Aerodrom "Nikola Tesla" i dalje ima solidnu poziciju gotovine na kraju perioda od 591,4 miliona dinara, ali svakako značajno slabiju u odnosu na 972,9 miliona dinara s kraja juna prošle godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza Aerodrom Beograd aerodrom nikola tesla momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana