Tekst objavljen: 15.01.2024 13:00        


Domaće tržište akcija prvu punu trgovačku sedmicu okončalo je rastom, uz punu dominaciju dve akcije. Ukupan promet na tržištu iznosio je 325,3 miliona dinara (2,8 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao 0,4 odsto na 881,6 poena

Dunav pogurao Belex, NIS najprometniji


Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je posle dužeg vremena ostvarila solidan promet od 23,8 miliona dinara. NIS je nedelju okončao u blagom plusu na 813 dinara, ali je gro prošlonedeljnog prometa ostvario u rasponu 800-810 dinara. NIS će do kraja januara objaviti godišnje rezultate poslovanja kada će investitori okvirno znati očekivanu dividendu koja će biti isplaćena iz prošlogodišnje dobiti.



Akcije Dunav osiguranja (DNOS) skočile su u sedmici 7,6 odsto na 993 dinara, a prvi put posle kraja novembra dostigle su granicu od 1.000 dinara. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 10,8 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ostale hartije su daleko zaostajale po prometu. Gubitnik nedelje bio je Messer Tehnogas (TGAS) koji je, nakon naglog rasta uz minoran promet početkom godine, oslabio 5,4 odsto. I ove sedmice Tehnogas je beležio slab promet pre svega usled skromne ponude na nivoima od oko 15.600 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana