Tekst objavljen: 08.02.2017 9:28        


Beogradski Halkbank, koji posluje pod kontrolom istoimene turske banke, objavio je nerevidirane rezultate poslovanja za prošlu godinu koji pokazuju rast profitabilnosti iz osnovnog biznisa i pozitivan krajnji rezultat.

Halkbank profitabilan nakon dve godine gubitaka

Halkbank je zabeležio blagi pad prihoda od kamata usled opšteg trenda sniženja kamata, ali je neto profit iz ovog segmenta poslovanja porastao 14,1 odsto na 1,3 milijarde dinara. Neto dobit po osnovnu naknada i provizija je zadržana na gotovo identičnom nivou od 576,6 miliona dinara.

Ova banka, koja drži oko 0,4 odsto domaćeg tržišta, zabeležila je smanjenje troškova po osnovu obezvređenja finansijskih sredstava sa 761,8 miliona dinara u 2015. na 389,3 miliona dinara u protekloj godini. Zahvaljujući svemu navedenom, Halkbank je prekinuo dvogodišnji niz negativnog poslovanja, ostvarivši lani bruto profit od 136,1 milion dinara.

Godinu dana ranije, Halkbank je registrovao gubitak od 185,5 miliona dinara. Ukupna aktiva Halkbanka tokom prošle godine porasla je 9,6 odsto na nepunih 35 milijardi dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana