Tekst objavljen: 30.01.2023 12:00        


Valjaonica aluminijuma, Impol Seval, ostvarila je rekordan finansijski rezultat u prošloj godini, pre svega zahvaljujući odličnom poslovnom ambijentu u prvoj polovini godine, premda je i u drugih šest meseci poslovala pozitivno

Impol Seval sa rekordnim profitom u 2022. godini


Ovo je za korporativni bilten izjavio generalni direktor fabrike, Ninko Tešić, nakon što je već bilo poznato da je kompanija u prvoj polovini godine ostvarila neto dobit od preko 21 milion evra.



„U drugoj polovini godine došlo je do pada tražnje za 40–50 odsto. Do značajnog pada tražnje je došlo i u Evropi i svetu i to ne samo u našoj grani industrije, već i svim ostalim granama. Međutim, i pored značajnog pada obima prodaje, a samim tim i proizvodnje, mi smo i u drugoj polovini godine ostvarivali pozitivan finansijski rezultat, tako da će na kraju godine finansijski rezultat, odnosno visina neto dobiti biti veća od ostvarene neto dobiti za prvih šest meseci ove godine“, rekao je Tešić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kada je u pitanju tekuća poslovna godina, Tešić očekuje u prvoj polovini godine nižu iskorišćenost proizvodnih kapaciteta, dok bi se u trećem i četvrtom kvartalu situacija mogla popraviti pa se očekuje godišnja proizvodnja na 75-80 odsto proizvodnih kapaciteta.

Akcije Impol Sevala skočile su prošle godine preko 30 procenata, dok su u januaru skočile dodatnih 12 odsto na 5.400 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
impol seval vesti sa berze Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana