Tekst objavljen: 20.02.2023 12:40        


Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) dominirale su u prazničnoj trgovačkoj sedmici, zabeleživši u petak trgovanje vredno 33,3 miliona dinara, uglavnom na ceni od 730 dinara

Intezivirano trgovanje NIS-ovim akcijama uoči objave rezultata


Na ovom nivou ponovo se isprečila velika ponuda ovih hartija, verovatno ponuđena od strane domaćih penzionih fondova koji su i najveći manjinski akcionari ove kompanije. Otkako je NIS počeo da beleži uzlazni trend ovi institucionalni investitori su redovni prodavci ovih akcija s obzirom na regulatorna ograničenja u pogledu veličine pozicije kojom mogu raspolagati.



Pre nego što se velika ponuda ovih hartija pojavila na tržištu akcije NIS-a u petak su stizale do nivoa od 760 dinara gde su se poslednji put nalazile u martu 2017. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


NIS će u utorak, 21. februara, objaviti poslovne rezultate za 2022. godinu, a očekuje se da će kompanija prikazati rekordnu dobit u svom postojanju od preko 700 miliona evra.

Tržišna vrednost NIS-a nakon kontinuiranog uzlaznog trenda nedavno je premašila milijardu evra.

1 komentar

  1. User image
    Minja 23.02.2023 18:01

    Kakva je to berza gde firma NIS ostvari u jednoj godini profit koji je jednak 70% vrednosti kompanije. Očigledno jevrednost akcija podcenjena i realno bi bila 5 do 6 puta veća. Kako je to moguće?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza Naftna industrija Srbije (NIS) trgovina akcijama belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana