Tekst objavljen: 06.09.2022 12:30        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO), koji nakon otpočinjanja postupka koncesije i promene delatnosti prati realizaciju ovog procesa, zabeležio je pozitivno poslovanje u prvih šest meseci, pre svega usled naplate ranijih potraživanja u drugom tromesečju

Jak dolar i naplata otpisanih potraživanja doneli profit Aerodromu


Kompanija je u periodu januar-jun ostvarila neto profit od 57,7 miliona dinara, dok je u istom periodu prošle godine zabeležen minus od 32,1 milion dinara. Samo u drugom kvartalu zabeležen je neto dobitak od 96,7 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji plus od 28,6 miliona dinara.



Ukupan prihod koji je kompanija ostvarila u prvih šest meseci tekuće godine dostigao je 489,0 miliona dinara, što predstavlja povećanje od 13 odsto i rast od devet procenata u odnosu na plan uprave. Najveći deo ostvarene realizacije činila je naplata godišnje koncesione naknade koja je iznosila 348,9 miliona dinara, što je 11 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Veliki doprinos pozitivnom krajnjem rezultatu dali su ostali prihodi u visini od 115,2 miliona dinara, što je u velikoj meri posledica pozitivnog ishoda sudskog spora sa JAT Tehnikom koji je naplaćen u celosti, kao i pozitivne kursne razlike usled jačanja kursa dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi proteklih dana se kotiraju oko nivoa od 1.500 dinara što predstavlja rast od početka godine od 30,9 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza momentum Aerodrom Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana