Tekst objavljen: 05.07.2021 12:45        


Protekla trgovačka nedelja donela je nastavak silaznog trenda tržišta uz solidan promet na tržištu akcija pre svega usled sprovedene konsolidacije vlasništva u ALTA banci (JMBN). Ukupan promet u trgovanju iznosio je 794,7 miliona dinara (6,8 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio 0,4 odsto na 772,4 poena

Konsolidacija ALTA banke podigla promet


Ponovo je najprometnija akcija bila ALTA banka, a isprometovano je 35,5 odsto akcija od ukupnog broja. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 445,9 miliona dinara, uglavnom na ceni od 4.350 dinara. Nakon ovih transakcija Alta Pay grupa je objavila nameru za preuzimanje preostalih akcija koje se ne nalaze pod njenom kontrolom.



Messer Tehnogas (TGAS) je posle dužeg vremena zabeležio solidan promet od 14,1 milion dinara uglavnom na ceni bliskoj 14.000 dinara. Akcijom se trenutno trguje uz PE racio od 6,1x. Naftna industrija Srbije (NIIS) nedelju je završila iznad psihološke granice od 600 dinara uz promet od 3,9 miliona dinara. Skupština akcionara kompanije usvojila je prošle sedmice dividendu od 6,14 dinara po akciji (prinos ispod jedan odsto).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Komercijalna banka (KMBN) je zabeležila skromno trgovanje uz pad cene od 2,6 odsto na 3.701 dinara. Mediji špekulišu da bi NLB mogao da proda podružnice banke u Crnoj Gori i BiH Poštanskoj štedionici. Metalac (MTLC) je nastavio blago da oscilara oko nivoa od 1.900 dinara uz neveliko trgovanje. Kompanija je ove godine smanjila dividendu po prvi put otkada je kotirana na Beogradskoj berzi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
alta banka vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana