Tekst objavljen: 18.12.2023 14:00        


Domaće tržište akcija nastavilo je seriju slabih prometa, ali se oporavilo u odnosu na prethodnu sedmicu kada je zabeležena oštra korekcija. Ukupan promet u trgovanju bio je skromnih 104,5 miliona dinara (0,9 miliona evra), dok je indeks Belex15 porastao jedan odsto na 880,9 poena

Metalac i Tehnogas doneli oporavak Belexa


Najprometnija akcija u indeksnoj korpi bila je Fintel energija (FINT) koja je u jednoj transakciji zabeležila promet od 8,5 miliona dinara na ceni od 655 dinara. Ova kompanija je krajem 2018. godine sprovela inicijalnu ponudu akcija na ceni od 500 dinara, ali je potom zabeleženo izuzetno slabo interesovanje investitora što je rezultiralo retkim prometima.



Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS) skočio je četiri odsto na 16.320 dinara uz promet od 4,1 milion dinara. Ova hartija se približilila nivoima na kojima je bila tokom septembra kada je kompanija objavila odlične poslovne rezultate za prvih šest meseci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Naftna industrija Srbije (NIIS) ponovo se vratila iznad psihološke granice od 800 dinara, ali uz skromno trgovanje od 3,5 miliona dinara. NIS je nedelju okončao na nivou od 811 dinara i od početka godine beleži rast od oko 20 procenata.

Dunav osiguranje (DNOS) je oslabio 2,2 odsto na 956 dinara uz promet od 2,2 miliona dinara, dok je Metalac (MTLC) ojačao 6,2 odsto na 1.540 dinara nakon velike korekcije u prethodnoj sedmici kada je domaći Dunav penzioni fond kupio preko tri odsto akcija ove kompanije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza momentum belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana