Zvanični kurs Evra za dan 08.03.21. :: 117.5690 rsd
Tekst objavljen: 10.08.2020 11:30        


Protekla sedmica donela je jedan od najmanjih sedmičnih prometa na domaćem tržištu akcija, uz potpunu oseku investitora. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 12 miliona dinara (0,1 milion evra), dok je indeks Belex15 neznatno oslabio na 667,7 poena

Minorni prometi na Belexu, indeksi stagnirali

Prioritetnim akcijama Philip Morrisa (DINNPB) se najviše trgovalo uz realizaciju od 3,4 miliona dinara i pad cene od 0,9 odsto na 5.793 dinara. Ove hartije od sredine jula beleže pritisak na strani prodaje, nakon što su tokom maja stizale i do nivoa od 6.500 dinara.Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) zabeležile su blagi oporavak na 550 dinara uz promet od 2,2 miliona dinara. Sirova nafta tipa Brent je prošle nedelje išla i preko nivoa od 46 dolara po barelu usled očekivanja o ubrzanju oporavka globalne privrede. Akcije Alfa plama (ALFA) zadržale su se na nivou od 23.500 dinara uz promet od 1,4 miliona dinara. Kompanija je izvestila da je zasad otkupila 3,3 odsto od ukupnog broja akcija za vlastiti portfelj i faktički već duže vreme predstavlja jedinog kupca na tržištu.

Akcije Metalca (MTLC) blago su oslabile na 1.899 dinara uz neveliko trgovanje. Kompanija je izvestila da je glavno proizvodno preduzeće Metalac Posuđe zabeležilo pad prihoda u prvih šest meseci od 21 odsto, a slična situacija je i kod većine ostalih proizvodnih preduzeća ovog holdinga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Komercijalne banke (KMBN) pale su 0,7 odsto na 2.383 dinara uz zaneramljivo trgovanje. Uprkos nedavnom blagom oporavku, ove akcije se i dalje nalaze značajno ispod cene dogovorene privatizacije od 3.250 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze belex momentum vesti sa berze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana