Zvanični kurs Evra za dan 08.03.21. :: 117.5690 rsd
Tekst objavljen: 07.09.2020 11:30        


Protekla trgovačka sedmica donela je skroman promet na domaćem tržištu akcija uz umeren rast berzanskih indeksa. Ukupna realizaciju trgovanju iznosila je 101,6 miliona dinara (0,9 miliona evra), dok je indeks Belex15 porastao 0,2 odsto na 695,4 poena

Mirna nedelja na Belexu, blagi rast indeksa

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je neznatno porasla na 581 dinar uz promet od 12,2 miliona dinara. Nakon velike negativne korekcije u petak, cena sirove nafte tipa Brent pala je na najniži nivo još od kraja jula (42,7 dolara po barelu).Akcijama Metalca (MTLC) trgovalo se po nepromenjenoj ceni od 1.900 dinara uz promet od šest miliona dinara. Ova kompanija je objavila konsolidovane rezultate za prvih šest meseci tokom kojih je zabeležen pritisak na krajnji rezultat usled negativnih kursnih razlika sa ruskog tržišta. Operativni profit u periodu je ostao nepromenjen, dok je usled spomenih finansijskih rashoda neto dobit pala 22,4 odsto.

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) blago su porasle na 926 dinara, uprkos povećanom pritisku na strani ponude. U tekućoj godini ove akcije izgubile su na vrednosti tek 7,2 odsto, uprkos vanrednim okolnostima i gubitku periodične koncesione naknade u drugom tromesečju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Messer Tehnogas (TGAS) je nedelju zatvorio na nivou od 12.900 dinara, praktično bez promene. Uprkos lošijim polugodišnjim rezultatima, usled smanjene proizvodnje u Železari, i dalje postoji solidna tražnja za akcijama ove kompanije.

Komercijalna banka (KMBN) se zadržala na nivou od 2.650 dinara uz skroman promet. Ova banka je objavila konsolidovane rezultate za prvih šest meseci tokom kojih je neto profit oslabio 21 odsto na 2,86 milijardi dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana