Tekst objavljen: 21.02.2022 15:15        


Skraćena trgovačka sedmica donela je veoma malo uzbuđenja na tržištu, uz očekivano skromne promete. Ukupna realizacija u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, iznosila je 795,4 miliona dinara (6,8 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao 0,4 odsto na 864,3 poena

Mirno trgovanje u prazničnoj nedelji

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je blago oslabila na 628 dinara uz promet od 2,7 miliona dinara. Kompanija će danas objaviti rezultate za 2021. godinu, a očekuje se da je premašen profit ostvaren u predpandemijskoj, 2019. godini.



Akcije Fintel energije (FINT) posle dužeg vremena bile su među prometnijim hartijama; pre skoro četiri godine ove akcije su se pojavile na tržištu putem inicijalna ponuda ali nisu privukle veću pažnju ulagača. Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) zadržale su se na nivou od 7.150 dinara. Kompanija bi do kraja marta trebalo da objavi godišnje rezultate kada će se faktički znati i visina ovogodišnje dividende.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) okončale su sedmicu na nepromenjenom nivou od 15.600 dinara. Ovom akcijom se trguje na PE raciju u poslednjih 12 meseci od 5,6x i na 75 procenata od njene knjigovodstvene vrednosti. Prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) porasle su 2,2 odsto na 2.401 dinara. Otkup običnih akcija od nesaglasnih akcionara biće završen početkom marta što će svakako uticati i na sudbinu ovih hartija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana