Tekst objavljen: 23.11.2020 15:55        


I protekle nedelje nastavljen je oporavak domaćeg tržišta akcija koji neprekidno traje od početka oktobra. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, ojačao je 0,7 odsto na 715,3 poena. Ukupan promet u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, iznosio je 833,6 miliona dinara (7,1 milion evra)

Nastavljen oporavak Belexa na krilima NIS-a i Komercijalne

Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN) uz promet od 15,5 miliona dinara, ostvaren uglavnom na ceni od 3.050 dinara. Ova akcija je svega 9,5 procenata u minusu od početka godine, nakon velikog oporavka koji je usledio od avgusta.



Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) nastavile su prošlonedeljni uzlazni trend, stigavši do nivoa od 578 dinara uz rast od 1,9 odsto. Kompanija je izvestila da će u petak, 27. novembra, isplatiti dividendu iz prošlogodišnje dobiti u visini od 27,1 dinara po akciji.

Akcije Alfa plama (ALFA) zadržale su se na nivou od 23.000 dinara uz promet od 2,5 miliona dinara. Ponovo je akcije sticala sama kompanija koja trenutno u vlastitom portfelju poseduje 3,7 odsto sopstvenih akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Impol Sevala (IMPL) skočile su 3,2 odsto na 3.510 dinara uz promet od 1,9 miliona dinara. Ove akcije stizale su tokom avgusta do višegodišnjeg maksimuma od 4.200 dinara da bi posle loših polugodišnjih rezultata usledila velika korekcija.

Messer Tehnogas (TGAS) ojačao je u nedelji 3,6 odsto, stigavši do nivoa od 14.000 dinara. Ova akcija je ponovo na pozitivnoj teritoriji u 2020. godini, a poslednji put na ovom nivou bila je u aprilu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza oporavak belexa belex momentum Komercijalna banka Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana