Tekst objavljen: 06.02.2023 12:45        


Protekla sedmica donela je relativno zatišje na domaćem tržištu akcija premda je nastavljen uzlazni trend koji traje od sredine januara

Nastavljen rast Belexa, NIS na nivou od 710 dinara


Ukupan promet u trgovanju iznosio je 100,2 miliona dinara (0,9 miliona evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao 1,6 odsto na 865,8 poena.



Naftna industrija Srbije (NIIS) ponovo je bila najprometnija akcijama među hartijama iz indeksne korpe, premda je realizacija iznosila skromnih 8,8 miliona dinara. NIS je nedelju okončao na nivou od 710 dinara, što je istovremeno bio i nedeljni maksimum ove hartije. Akcije NIS-a na ovom nivou pritiska velika ponuda, verovatno od strane domaćih penzionih fondova koji se iz regulatornih razloga nalaze na strani prodaje faktički otkada je NIS otpočeo uzlazni trend početkom novembra prošle godine.

Akcije Dunav osiguranja (DNOS) beležile su snažnu tražnju na nivoima preko 1.100 dinara, zaključivši sedmicu na 1.145 dinara uz promet od nepunih šest miliona dinara. Dunav je beležio postepeni rast vrednosti svih trgovačkih dana uz nedeljni maksimum na koti od 1.180 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcijama Alfa plama (ALFA) i dalje se trguje s obzirom da još uvek nije sproveden prinudni otkup ovih akcija koji je na predlog većinskog vlasnika usvojila skupština akcionara. Alfa je pala 10,6 odsto na 21.010 dinara, što je i dalje više od cene iz prinudnog otkupa od 20.892 dinara. Ukupan promet u trgovanju ovom akcijom iznosio je 3,5 miliona dinara.

Gornjomilanovčki Metalac (MTLC) predvodio je dobitnike skokom od 3,5 odsot na 1.636 dinara, ali uz mali promet, dok su akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) porasle tri procenta na 1.751 dinar. Akcijama ALTA banke (JMBN) nakon neuspele ponude za preuzimanje većinskog vlasnika počelo je stidljivo da se trguje, a protekle sedmice su pale 9,3 odsto na 3.900 dinara, što je iznad cene iz ponude od 3.754 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza Naftna industrija Srbije (NIS) nedeljni izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana