Tekst objavljen: 06.06.2022 13:30        


Proteklih pet trgovačkih dana doneli su skok akcija na Beogradskoj berzi pre svega pod uticajem oporavka akcija Dunav osiguranja (DNOS) i Naftne industrije Srbije (NIIS). Ukupna realizacija u trgovanju bila je skromnih 109,1 milion dinara (0,9 miliona evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, skočio 2,3 odsto na 838,0 poena

NIS i Dunav podigli indekse na najviši nivo u dva meseca

Najprometnija akcija ponovo je bilo Dunav osiguranje koje se oporavilo skoro deset procenata i stiglo do nivoa od 1.300 dinara, nakon što je popustio pritisak na strani prodaje od strane malih akcionara. Uprkos ovom skoku, akcije Dunava se i dalje nalaze ispod polovine vrednosti u odnosu na sredinu aprila kada su bivši i sadašnji zaposleni uknjižili besplatno dobijene akcije.



Prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) porasle su dodatnih 2,4 odsto na 4.101 dinar u očekivanju zakazivanja vanredne skupštine na kojoj će se glasati o prinudnom otkupu običnih i prioritetnih akcija. Naftna industrija Srbije (NIIS) posle skoro dva meseca ponovo se primakla psihološkoj granici od 600 dinara uz neveliki promet. Ova hartija od početka godine i dalje nosi negativan prinos od 4,4 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Vranjski Alfa plam (ALFA) nastavio je da slabi, spustivši se dodatnih 8,9 odsto na 20.600 dinara. Ovu akciju su napustili gotovo svi aktivni investitori na tržištu i sada je prepuštena aktivnostima većinskog vlasnika. Akcije Impol Sevala (IMPL) ponovo su predvodile dobitnike skokom od 13,1 odsto na 4.955 dinara. Postignuti nivo od 5.000 dinara je istovremeno rekordna vrednost ove hartije otkada je kotirana na tržištu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza momentum Naftna industrija Srbije (NIS) Dunav osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana