Tekst objavljen: 13.02.2023 13:15        


Naftna industrsija Srbije (NIIS) objaviće godišnje rezultate poslovanja 21. februara u 13h, saopštila je ova kompanija koja je iza sebe ostavila najuspešniju godinu u istoriji

NIS objavljuje godišnje rezultate 21. februara, očekuje se rekordan profit


Kao što je već poznato, NIS je u prvih devet meseci ostvarioneto dobit od 69,4 milijardi dinara u odnosu na prošlogodišnjih 13,3 milijarde dinara.



Posmatrano samo u trećem tromesečju, NIS je ostvario neto profit na nivou od 25,7 milijardi dinara što je znatno bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu, ali slabiji u odnosu na rekordni drugi kvartal koji je doneo profit od 28,1 milijardu dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Veliki rast profitabilnosti kompanije omogućili su osim visokih cena nafte i rast tražnje na tržištu ali i povećani tržišni udeo kompanije, posebno u maloprodaji.

Iako je cena Brenta u poslednjem tromesečju zabeležila minimalni pad, očekuje se da je NIS i u ovom periodu u velikoj meri nadmašio prošlogodišnje rezultate poslovanja. Sveukupno posmatrano, očekuje se da je NIS u prošloj godini ostvario neto profit od najmanje 700 miliona evra što je rekordni krajnji rezultat u istoriji kompanije.

Akcije NIS-a od početka novembra kada su objavljeni rezultati poslovanja za treći kvartal beleži rast od 15-ak procenata, a po poslednjoj ceni od 707 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 115,3 milijarde dinara (oko 983 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza momentum Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana