Tekst objavljen: 02.11.2021 12:55        


Najveća domaća kompanija Naftna industrija Srbije (NIIS) saopštila je da će u sredu, 3. novembra, u 13h objaviti poslovne rezultate za treće tromesečje i prvih devet meseci

NIS objavljuje kvartalne rezultate poslovanja 3. novembra


Kompanija je u ovom periodu imala izuzetno povoljne makroekonomske okolnosti pre svega kada je u pitanju cena sirove nafte koja je u periodu jul-septembar u proseku iznosila 73,2 dolara po barelu što je rast na godišnjem nivou od oko 69 odsto. Kada je u pitanju tražnja, može se reći da se vratila gotovo u punom obimu s obzirom na prisustvo minimalnih mera ograničenja kada je pandemija u pitanju.



Podsetimo, NIS je u prvih šest meseci zabeležio poslovni prihod od 115,7 milijardi dinara (rast od 35 odsto) i to pre svega zahvaljujući drugom kvartalu kada je prodaja duplirana. EBITDA je porastao skoro deset puta na 22,2 milijardi dinara, dok je neto dobitak dostigao 6,1 milijardu dinara naspram gubitka od 10,2 milijarde dinara u istom periodu prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije NIS-a na Beogradskoj berzi nisu zasad ispratile ovaj preokret poslovnog trenda. Od početka godine akcije NIS-a beleže pad od 6,8 odsto, a po poslednjoj ceni od 600 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 97,8 milijardi dinara (oko 832 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kvartalni rezultati 3 novembar vesti sa berze Beogradska berza Naftna industrija Srbije (NIS) momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana