Tekst objavljen: 14.03.2022 16:00        


Protekla trgovačka sedmica donela je nastavak volatilnosti na domaćem tržištu akcija, ali je glavni berzanski pokazatelj, Belex15, uspeo da ubeleži blagi pozitivan pomak. Ova korpa najlikvidnijih akcija porasla je 0,2 odsto na 831,3 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 187,3 miliona dinara (1,6 miliona evra)

NIS ponovo pao ispod 500 dinara


Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je nastavila da trpi pritisak na strani ponude. Akcije su u petak padale i na 490 dinara što je nivo poslednji put viđen na početku pandemije, a postignut je ukupan promet u trgovanju od 49 miliona dinara.



Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) nastavile su uzlazni trend skočivši dodatnih 4,1 odsto na 1.299 dinara. Ovo je rekordni nivo hartije u periodu nakon što je kompanija data u koncesiju. Promet ove hartije je bio takođe iznad proseka i iznosio je 14,2 miiona dinara. Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) nastavile su silazni trend spustivši se 1,1 odsto na 14.930 dinara. Ove hartije tokom sedmice su padale i na 14.000 dinara što je njihov najniži nivo u poslednjih osam meseci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Dunav osiguranja (DNOS) neznatno su porasle na 2.420 dinara. Kompanija je nedavno povećala ukupan broj akcija na 15,2 miliona, a očekuje se skora raspodela na bivše i sadašnje zaposlene. Akcije Metalca (MTLC) predvodile su gubitnike padom od 2,8 odsto na 1.770 dinara. Ova kompanija je izuzetno osetljiva na prilike na ruskom tržištu s obzirom da tamo generiše veliki deo izvoznih prihoda.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza momentum Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana