Tekst objavljen: 29.07.2019 11:45        


Domaće tržište akcija nastavilo je silazni trend drugu nedelju zaredom, oslabivši 1,6 odsto mereno indeksom Belex15. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 384,8 miliona dinara (3,3 miliona evra)

Novi pad Belexa, NIS najprometniji

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je nedelju okončala u minusu od 0,7 odsto uz promet od 35,8 miliona dinara. NIS će danas objaviti rezultate za drugi kvartal, a očekuje se nastavak negativnog trenda usled neplaniranog produžetka remonta Rafinerije. NIS je u periodu januar-mart ostvario tek minoran profit od 0,2 milijarde dinara.



Energoprojekt holding (ENHL) je posle dužeg vremena bio među prometnijim akcijama sa realizacijom od 30,7 dinara. Gro prometa je ostvareno na ceni od 650 dinara što je tek 43 odsto od nivoa cene preuzimanja kompanije iz jula 2017. godine. Akcije Komercijalne banke (KMBN) zaustavile su silazni trend protekle sedmice, uprkos nastavku pritiska na strani ponude. Ukupan promet iznosio je 23,8 miliona dinara, mahom na ceni od 3.130 dinara. Prioritetne akcije istog emitenta (KMBNPB) zabeležile su rast od 3,9 odsto na 1.350 dinara uz neveliki promet.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Impol Seval (IMPL) je nastavio seriju dobrih prometa, a protekle sedmice je zabeležena realizacija od 16,6 miliona dinara, uglavnom na nivou od 3.300 dinara. Ukupno je istrgovano 0,5 odsto od ukupnog broja akcija. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) oslabio je 8,6 odsto na 819 dinara i opredeljujuće je doprineo trendu indeksa. Kompanija je objavila ponudu za otuđenje 1,26 odsto sopstvenih akcija po ceni od 750,45 dinara. Ponuda po sistemu pro-rata za akcionare kompanije je otvorena do 26. avgusta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex Beogradska berza nedeljni izveštaj momentum Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana