Tekst objavljen: 12.04.2022 11:00        


Domaće tržište akcija nastavilo je rast i protekle sedmice, ali uz skromnu investicionu aktivnost. Ukupna vrednost prometa iznosila je tek 51,3 miliona dinara (0,44 miliona evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao 1,4 odsto na nepunih 848 poena

Novi rast Belexa uz skromne promete


Najprometnija akcija bilo je beogradsko stovarište Kopaonik (KOPB) koje je veći deo prometa od 13,6 miliona dinara registrovalo na nivou od 14.500 dinara. Sama kompanija već duže vreme u kontinuitetu na tržištu stiče sopstvene akcije i gotovo da je jedini kupac.



Prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) skočile su dodatnih 15,4 odsto na 3.701 dinar uz solidan promet od 8,4 miliona dinara. Samo od početka godine ove hartije dobile su na vrednosti nepunih 45 procenata u očekivanu krajnje konsolidacije vlasništva u kompaniji. Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) oporavile su se dodatnih 3,5 odsto na 559 dinara uz smanjeni promet. Pojedini beogradski mediji preneli su informaciju da je kompanija oslobođena sankcija EU za uvoz sirove nafte, što nije potvrđeno od stane EU institucija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prioritetne akcije Philip Morris-a (DINNPB) zadržale su se na nivou od 6.700 dinara uz neveliko trgovanje. Kompanija će do kraja meseca objaviti godišnje rezultate koji će opredeliti visinu dividende u 2022. godini. Akcije Dunav osiguranja (DNOS) oslabile su 1,7 odsto na 2.753 dinara. Uprava je predložila da se ove godine isplati za 71 procenat niža dividenda u iznosu od 103,44 dinara po akciji (prinos 3,8 odsto).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana