Tekst objavljen: 24.04.2023 14:30        


Domaće tržište akcija prekinulo je dvonedeljni silazni trend zahvaljujući u prvom redu skoku akcija Naftne industrije Srbije (NIIS). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao je 1,7 odsto na 893,5 poena, dok je ukupna realizacija na tržištu iznosila skromnih 39,3 miliona dinara (0,3 miliona evra)

Oporavak Belex-a, NIS na 800 dinara pred objavu rezultata za prvi kvartal


Najprometnija akcija na tržištu bila je Naftna industrija Srbije koja je skočila 6,1 odsto na 783 dinara uz promet od 18,8 miliona dinara. Poslednjeg trgovačkog dana akcije NIS stizale su do nivoa od 800 dinara što je njihova najviša vrednost od kraja 2014. godine. Kompanija je najavila da će u četvrtak, 27. aprila, posle trgovanja objaviti kvartalne rezultate za period januar-mart koji bi trebalo da pokažu koji nivo profitabilnosti bi kompanija mogla da održi ove godine nakon rekordnih rezultata u 2022.



Akcije Dunav osiguranja (DNOS) oporavile su se jedan odsto na 1.035 dinara uz promet od 4,8 miliona dinara. Ovome je svakako doprinela informacija da akcionari ove godine neće ostati bez dividende, premda je presek za učešće u raspodeli prošlogodišnje dobiti već prošao.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zadržao se na nivou od 1.900 dinara uz realizaciju od 2,6 miliona dinara. Kompanija je najavila da će u sredu, 26. aprila, objaviti godišnje rezultate poslovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) oslabilo je 1,3 odsto na 7.400 dinara uz promet od 0,8 miliona dinara. I ova kompanija će objaviti godišnje rezultate poslovanja u sredu, dok bi do kraja nedelje trebalo da budu objavljeni i kvartalni rezultati.

Akcije Metalca (MTLC) nastavile su uzlazni trend, ali sa malim prometom. Ove hartije skočile su 1,8 odsto na 1.730 dinara, što je njihova najviša vrednost u poslednjih skoro godinu dana.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana