Tekst objavljen: 15.11.2021 16:25        


Skraćena trgovačka sedmica donela je blagi uzlazni trend domaćeg tržišta akcija uz više nego skromne promete. Ukupna realizacija na tržištu iznosila je 82,8 miliona dinara (0,7 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao pola procenta na 807,7 poena

Oporavak Belexa uz minorne promete


Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je ojačala dodatnih 0,5 odsto na 617 dinara sa realizacijom od 6,4 miliona dinara. Sirova nafta zabeležila je nastavak silaznog trenda i treću sedmicu zaredom, spustivši se na nivo od 82 dolara po barelu.



Messer Tehnogas (TGAS) ponovo se primakao nivou od 16.000 dinara, gde se akcija poslednji put nalazila pre oko mesec dana. Višegodišnji maksimum od 17.000 dinara akcije Tehnogasa zabeležile su početkom septembra nakon objave odličnih polugodišnjih rezultata. Prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) zadržale su se na nivou od 2.550 dinara uz skroman promet. Banka je objavila snažan skok profitabilnosti u trećem kvartalu usled manjih rezervisanja za loše plasmane.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) zadržale su se na ustaljenom nivou od oko 1.150 dinara. Kompanija će danas, 15. novembra, objaviti poslovne rezultate za treći kvartal i prvih devet meseci. Jedinstvo iz Sevojna (JESV) ponovo se vratilo na nivo od 8.800 dinara uz neveliko trgovanje. Kompanija je izvestila da je u prvih devet meseci ostvarila profit od 218,1 milion dinara što je 4,3 puta više u odnosu na prethodnu godinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza BELEX15 oporavak belexa momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana