Tekst objavljen: 07.02.2022 16:10        


Protekla trgovačka sedmica donela je skromne promete i blagi oporavak tržišta akcija. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 146,4 miliona dinara (1,2 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao pola procenta na 860,8 poena

Oporavak Belexa uz skromne promete


Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je u petak stigla do najvišeg nivoa u tekućoj godini od 633 dinara. Ukupna realizacija u trgovanju ovom hartijom bila je nepunih pet miliona dinara. Cena sirove nafte tipa Brent stigla je u petak na sedmogodišnji maksimum, premašivši nivo od 93 dolara po barelu.



Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) oslabile su 2,7 odsto na 7.300 dinara uz promet od 1,2 miliona dinara. Ovaj pad je identičan smanjenju vrednosti ovih hartija od presečnog dana za dividendu koji je bio 31. decembra. Beogradski Kopaonik (KOPB) zadržao se na nivou od 14.600 dinara uz promet od 1,2 miliona dinara. Ova akcija u tekućoj godini beleži rast od skoro 25 procenata nakon što je kompanija pristupila sticanju stopstvenih akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Impol Seval (IMPL) se spustio jedan odsto na 3.661 dinar uz promet od 1,1 milion dinara. Akcije ove kompanije oporavile su se prošle godine 4,2 odsto, nakon što su u prethodnoj godini dobile na vrednosti 6,5 procenata. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) ojačao je 1,5 odsto na 1.145 dinara uz mali promet. Koncesionar VINCI koji upravlja aerodromom očekuje da će u tekućoj godini ovaj vazdušna luka imati pet miliona putnika, dok bi 2023. trebalo da dostigne rekordni nivo iz 2019.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana